var popgah_user_id = 275;

javahermarket

دفترچه سوالات استخدامی رشته مدیریت بانک تجارت شورا - مقاله های تربیتی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چشم ، نشستنگاه را چون رشته سر بند است چون خواب در چشم آید بند بسته بگشاید . [ و این از استعاره‏هاى شگفت است . گویى نشستنگاه را به آوند و چشم را به سر بند همانند فرموده و چون سربند بگشاید آنچه در آوند است برون آید ، و این سخن در گفته مشهورتر و ظاهرتر از سخنان پیامبر ( ص ) است و گروهى آن را از امیر مؤمنان علیه السّلام دانسته‏اند و از جمله گفته مبرد است در کتاب مقتضب در باب لفظ به حروف و ما در کتاب خود که مجازات آثار نبوى نام دارد از این استعاره سخن گفته‏ایم . ] [نهج البلاغه] دفترچه سوالات استخدامی کارشناس امور حقوقی آموزش و پرورش دفترچه سوالات استخدامی عمومی بانک تجارت دفترچه سوالات استخدامی کارشناس آمار آموزش و پرورش دفترچه سوالات استخدامی آموزگار دوره ابتدایی آموزش و پرورش دفترچه سوالات استخدامی رشته حسابداری بانک تجارت
سفارش تبلیغ
سفارش تبلیغ
 
جمعه 90 فروردین 5 , ساعت 8:22 صبح

ایزد یار فرامرزی                                                 (شورا)

بسم الله الرحمن الرحیم

کشورهای توسعه یافته با اولویت قراردادن آموزش وپرورش درصدرنیازهای جامه وایجاد این باور همگانی درفرهنگ مردم ؛ نونگری ونوسازی و اصلاح تعلیم وتربیت را با مشارکت و همراهی مردم به عنوان یک اصل اجتناب ناپذیر در آن محقق ساختند .
تصویب قانون تشکیل شوراهای آ . پ بعنوان یکی ازجلوه های بارز تغییر و
نو نگری و نوآوری درسیستم آموزشی از مهمترین برنامه ها می باشد که با ایجاد تسهیلات لازم و تدارک تمهیدات کافی برای اجرای دقیق آن می تواند زمینه ی منا سب برای تحول درمدیریت آن و بهبود نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری بسط وگسترش مشارکت همه جا نبه ی مردم و مسئولین وهمراه نمودن آنان با مسائل آموزش وپرورش و ارتقاء کمی وکیفی فعالیتها ورفع تنگنا های مالی را موجب می شود .   (( قطره دریا ست ؛ اگربا دریاست وگرنه او قطره ودریا ؛ دریاست .))

ازجمع شدن قطره ها ؛ سیلاب پدید می آید و از مشارکت موی ها   طناب . نه دریا          

  ازجوی بی نیاز است و نه طناب از موی . تا جویها به هم مویها با هم نپیوندند . ؛ نه سیلاب تحقق می باید ونه طناب شکل می گیرد .

دریا ی خروشان خلق ؛ متشکل ازقطره های آدمی است ودربستر زمین وگستره ی زمان ؛ هر فرد هویت    مستقل  خود را دارد .  درعین حال ؛ جامعه بشری زمانی همگا م و هماهنگ در مسیر تکامل خود گام بر می دارد که همه ی افراد هدفهای  گروهی واجتماعی رادردایره ی هدفها ی فردی خود بگنجانند .خط مشی وجهت گیری هرحکومتی باید مبتنی بر ؛ برآیند اداره های متشکل فرد به فرد ملت خود باشد . تبلوراداره ی فرد فرد انسانها درجهت گیری حکومت ؛ زمانی تحقق پیدا می کند که مردم درقالب شورا ها جمع شوند .

(( شورا ؛ ازقطره ها دریا می آیند واز من وتو ؛ ما )) (( شورا ؛ ازحلقه های پراکنده ؛ زنجیرمی سازد واز براده ها ی آهن ؛ شمشیری ))(( شورا؛ جلوه گاه هم آوایی وجایگاه هم نوایی است )) (( شورا ؛ تن ها را از قفس تنهایی می رهاند وبه قلل رفیع رهایی می رساند )) (( شورا ؛ ریشه ها را پویا واندیشه ها شکوفا می سازد))   (( شورا نمود وحدت ونماد مشارکت است )) (( شورا ؛ تبلور عینی وجهت داراداره ی مردم است )) (( کاخ رفیع مشارکت رابرستون استواربنیان نهاده اند :))

1- تسهیم عادلانه قدرت           2- تلاش اگاهانه ملت         3-ایجاد فرا گیرانه ی فرصت

 بخشی از برکتهای مشورت را در آیینه روایات منقول ازمولای متقیان ؛ حضرت علی ( ع ) باز گومیکنیم :

 قال علی ( ع ) (( من شاور ذوی العقول استعنا بانوار العقول )) ( غررالحکم )

(( هرکس با خردمندان مشورت کند ؛ ازدرخشش افکارواندیشه ها بهره مند شده است ))

 قال علی ( ع ) : (( من استقبل وجوه الا را ء ؛ عرف مواقع الخطا ء )) ( نهج البلاغه )

(( کسی که افکار واندیشه های گوناگون را استقبال کند ؛ موارد خطا واشتباه را می شناسد ))

اسلام هیچ مدیری راازمشورت بی نیاز نمی داند :

(( وشاورهم فی الامر ))    ( آل عمران 59)        (( درکارها با ایشان مشورت ورایزنی کن ))

(( وامرهم شورا بینهم ))    ( شوری 38)          (( وکارشان را به مشورت با یکدیگر انجام می دهند ))

کرت لوین اندیشمند صاحب نظر درسالهای دهه ی 1950 (( مدیریت مشارکت جو )) رابه عنوان طرحی

موفق مطرح نمود . ازآن پس ؛ بسیاری برای پیش بردن کار گروهی ازاین طرح بهره گرفتند .

نتایج مشارکت : 1- بازدهی کار بیشتر می شود . 2- کیفیت کار ، مطلوبتر وبهتر می گردد. 3- همکاری وهمفکری بین کارکنان عمق می یابد 4- انگیزه ها بهبود می یابد . 5- رضایت شغلی وخشنودی ازکار ؛ روز افزون می گردد .

6- روحیه ی کارتقویت می شود وگسترش می یاید . 7- اعتماد به نفس کارکنان فزونی می یابد .8- فشارهای روانی کاهش می یابد .9- افراد با سازمان احساس یکی بودن می کنند . 10- اندیشه های تازه افکار نو مطرح می گردد.

11- فضایی دلپذیر برای رشد وبالندگی ایجاد می شود . 12- توانمندی افراد به رسمیت شناخته می شود.                                  

........................................................................................................................................................

کتاب گامی به جلوه ؛ برای مشارکت درآموزش وپرورش   مؤلف : مهدی شیخی    ناشر : انتشارات محامد

 

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

 
 

javahermarket